Продукти містять білок і їх користь
Безперечно, одним з найважливіших компонентів їжі є білок. При цьому мало хто розрізняють, в яких продуктах міститься білок і які їхні функції.
Найважливішою функцією всіх живих істот є виробництво власних своєрідних протеїнів. Так як в їх будові лежать амінокислоти, які з’єднані різної послідовністю і комбінаціями. Для того, щоб будь-які живі організми могли утворювати білок, буде потрібно сировину. Таким чином, більшість видів білка можуть синтезуватися тільки при наявності 20 важливих амінокислот. Деякі амінокислоти мають властивість синтезуватися з інших амінокислот під час процесу обміну речовин. Решта амінокислоти не здатні створюватися самостійно. Вони можуть надходити в організм разом з їжею або в складі протеїнів, які входять до продуктів. Такі амінокислоти вважаються незамінними.
Для початку розглянемо, які продукти містять білок і виділимо для цього 5 основних
На першому місці знаходяться кальмари. Приблизно на 100 г доводиться 35-37 г білка. Звичайно, дані бувають різні, але джерела підтверджують таку інформацію. Білок досить хороший і бистроусвояемий.
На другому місці – яловичина, курка і свинина. На 100г продукту – 20г білка. Білок так само добре засвоюється і підходить для харчування спортсменів.
Третє місце займають молочні продукти, серед яких слід виділити сир. На 100г даного продукту виходить 14-17г білка. Запам’ятайте: чим сир жирніше, тим менше білка він містить. Припустимо, двохвідсотковий сир включає 18г білка, і відповідно засвоюється гірше. Але його споживання дозволить ввести в організм достатню кількість протеїну.
Білки в продуктах
Четверте місце – яєчний білок. Всього лише на 1 яйце виходить 5г білка. І ось подумайте, щоб вам набрати 50г білка, вам потрібно з’їдати по 10 яєць. Це досить незручно, хоча з усіх продуктів, білок яєць засвоюється найкраще. Так само слід знати, що вживання у великій кількості сирих яєць ні до чого доброго не приведе. По-перше, тому що білок містить речовину, яка гальмує функцію розщеплення їжі. По-друге, часте вживання яєчних білків, призведе до поганого засвоєнню. Тому вживати його варто в вареному вигляді.
На п’ятому місці – соєвий білок. У сої міститься мало протеїну, близько 17%, до того ж він дуже погано засвоюється, тому що в ньому не вистачає необхідних амінокислот. При цьому не плутайте, якщо ви берете соєвий протеїн, то його засвоюваність вище, так як в нього спеціально додають ті амінокислоти, яких не вистачає. Через це він засвоюється краще.
Додатковим джерелом білків так само може бути спортивне харчування. Наприклад, КСБ 55, купити який Ви можете в нашому інтернет-магазині спортивного харчування. Він є джерелом протеїну для людей, які займаються спортом. Таким же чином у вигляді джерела білка дозволено вживати інші протеїнові коктейлі і вищевказані харчові продукти.
Які продукти містять білок
До основних функцій білків, в першу чергу, відноситься структурна властивість. Завдяки йому існує наше фізичне тіло. Білок – це будівельні матеріали для кожного живого організму. Саме тому, дана функція білків є головною. Друга – транспортна функція, яка дозволяє супроводжувати чужорідні для організму речовини в клітини тіла. Недолік цієї функції призводить до недостатності будівельної функції білка. Існує загальний показник норми білка: 65-85 г на літр крові. Якщо менше, то вживаються вітаміни і ліки не засвоюються. Третя – імунна функція. Це імунітет і захисна сила організму, яка розпізнає чужорідні тіла і виробляє захист.
Як ви вже переконалися, білки в продуктах справді мають позитивну дію і виробляють на організм результативний ефект, але тільки при правильному вживанні і раціональному розподілі.
Tags: продукты содержащие белок