Как правильно питаться на режиме

Правильне харчування

Як правильно харчуватися і що потрібно знати про правильне харчування, щоб збільшити результативність тренувань?

Для цього існують безліч дієт і рад, але слід виділити тільки основні.

Тема правильного харчування досить популярна як серед початківців спортсменів, так і професіоналів. Все це тому, що раціонально розподілене харчування становить чверть успіху. Безумовно, посилені тренування, відпочинок між ними і спортивне харчування необхідні, але без здорової їжі, всі зусилля підуть під укіс.

Почнемо рекомендації про здорове харчування з вуглеводів. В правильне харчування меню вони обов’язково повинні входити. Їх необхідно є достатньо багато, при цьому вони повинні відбуватися з рослинної їжі. Намагайтеся в раціоні підтримувати якомога більшу кількість овочів і фруктів. Це найкращий джерело, так як в ньому міститися харчові волокна – клітковина. Відповідно, чим більше в вуглеводи клітковини, тим краще вуглевод. Якщо у вас немає фінансових можливостей харчуватися так цілий рік, то ви можете замінити це джерело вуглеводів крупами: рисом, гречкою. Це буде трохи гірше, ніж перший варіант, але прийнятно. До того ж ту їжу, яку ви поглинаєте, слід відварювати, а не смажити. Тому для вас є тільки два варіанти: відварювати або вживати сирим.

Що не бажано використовувати в якості вуглеводів, так це продукти на основі злакових, борошна: макарони, булочки, хліб або пельмені. Оскільки в цих продуктах не міститься клітковина.

Запам’ятайте, що для підтримки тонусу, слід збільшити витрату калорій в середньому на 15%. Все це через те, що організм не повинен йти в збиток. Насичуйте його, щоб він міг проявляти витривалість при тренуваннях, не на шкоду здоров’ю.

Припускаю, що ви знаєте про стандартних співвідношеннях вуглеводів, білків і жирів. Це являє собою формулу збалансованого харчування: по 20% припадає на білки і жири, а 60% на вуглеводи. Щоб задіяти зростання м’язів, дана формула буде важлива. Не можна віддавати перевагу тільки жирам, білкам або ж вуглеводів, все слід розподіляти правильно.Как правильно питаться

Як правильно харчуватися

Як вже було вищевикладене, вуглеводи входять в такі продукти, як гречка, рис і інші крупи. Так само картопля, макарони, хліб і банани є джерелом енергії. Білок міститься в молочних продуктах, курячому м’ясі, рибі і яйцях. Вживати його необхідно по 2 г на кілограм ваги в добу. Тобто ваша вага множте на два. Не забувайте оснащувати свій організм вітамінами. Наприклад, фруктами, ягодами і зеленню. Так само вітамінні і мінеральні комплекси можна придбати в спеціалізованих спортивних магазинах.

Крім того, варто дотримуватися 6 прийомів їжі. В такому випадку метаболізм і кількість цукру в крові будуть утримуватися на достатньому рівні. Так само позитивно вплине на зростання м’язів сироватковий протеїн. Саме тому бодібілдери вживають його кожні 3 години, з метою підтримки рівня амінокислот.

Отже, досить просто зрозуміти, що дотримуватися здорового харчування важливо. Притому існує різка потреба в ньому після тренування. Організм витратив свої запаси і йому знадобитися відновитися. Особливо через півгодини після тренування, будуть потрібні вуглеводи. Це призведе до того, що амінокислоти прискорять анаболизм, і м’язи будуть рости значно швидше.

Якщо ж обмін речовин у вас і так швидкий, а вага набирається з працею, то основу вашого раціону повинні містити вуглеводи, білки і вітаміни. Якщо, навпаки, набрати вагу не складає труднощів, то добова норма калорій повинна поповнюватися за рахунок легкої їжі і білка.

Головне пам’ятайте: стаття містить основні правила, але враховуйте своє статура і особливості метаболізму при плануванні персональної дієти.

Позначки:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *